ing. Bart Gijtenbeek

Landschapsontwerper

Na jarenlang als zelfstandige tuinontwerper gewerkt te hebben, ontstond de interesse naar de grotere schaal van het landschapsontwerp. Vol passie werken aan integrale plannen waar ecologie, water, historie en de mens samenkomen. Kort na mijn studie tot landschapsontwerper aan van Hall Larenstein besloot ik mijn bedrijf Gijtenbeek Tuinen om te vormen naar buro Velden en Steden.

Het landschap waarin een project zich bevindt biedt mij uitgangspunten voor ontwerpen door de schalen heen. In het ontwerp zoek ik door middel van ruimtelijkheid naar samenhang en versterking.


Visie Velden en Steden

Vegetatie als groene draad

Een geslaagd project is een project met passende vegetatie. Vegetatie, begroeiing en beplanting vormen vanaf de visievorming tot het onderhouden van gerealiseerde projecten de groene draad. Niet alleen vanuit eigen liefde voor het vak, maar ook om te zorgen voor een groenere  en gezonde leefomgeving. Monotone landschappen, oude maar ook nieuwe wijken, pleinen, straten, parken en tuinen bieden ruimte voor interessanter groen en bijbehorende biodiversiteit.

“Minder grijs en meer groen, minder stenen en steden……. meer velden en steden”

Neem contact op